National

rotaru VL

Într-o perioadă în care propaganda monarhistă a atins cote inimaginabile, în paralel cu denigrarea sau dezinformarea cu privire la realitatea istorică a ultimilor 70 de ani, singurul partid din România care respectă Constituţia şi forma republicană de guvernământ a României rămâne Partidul Socialist Român, condus de vâlceanul Constantin ROTARU (foto). Într-un comunicat dat publicităţii cu ocazia Zilei Republicii, 30 Decembrie, se spune:

aur cianura

Pe 21 februarie, proiectul de lege privind interzicerea cianurii în minerit a reapărut pe ordinea de zi a Comisiei de Mediu. Deși agenda ședinței a fost publicată cu doar 24 de ore înainte, semnatarii petiției anti-cianuri s-au mobilizat exemplar și au trimis sute de emailuri membrilor comisiei. "Am fost și noi acolo, în comisie, cu argumentele sub braț și gata să luăm cuvântul. Însă sutele de mesaje și întreaga atenție primită i-a speriat pe membrii comisiei, care au hotărât să absenteze nemotivat. Deși unii dintre deputați încă soseau, președintele comisiei, dl Remus Borza, s-a grăbit să anunțe amânarea ședinței pe miercurea viitoare - adică pe 1 martie 2017" - spune Roxana Pencea, reprezentanta Mining Watch România, organism ce ce se opune folosirii cianurilor în exploatarea aurului de la Roşia Montană.

drapel

Partidul Socialist Român cinsteşte cu mândrie Ziua Drapelului Naţional, 26 iunie, ca vie amintire a revoluţionarelor momente de la 26 iunie 1848 când guvernul de atunci l-a decretat drept steag al Ţării Româneşti, ale cărui culori, roșu, galben și albastru au dăinuit până în zilele noastre.

Inspecţia Muncii Bucureşti desfăşoară la nivel naţional în anul şcolar 2013–2014 pe doi ani de studii, clasele a X-a şi a XI-a, campania naţională  „Valenţele culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee şi şcoli profesionale’’

Evenimentul urmăreşte creşterea calităţii vieţii prin educarea tinerei generaţii încă de pe băncile şcolii cu privire la importanţa unui mediu de muncă sănătos şi sigur, precum şi crearea unei culturi de prevenire a riscurilor profesionale în vederea intrării pe piaţa muncii.

Strategia Comunitară în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a pus accentul pe nevoia de „educare şi creştere a conştientizării din stadii timpurii” şi, de asemenea, sublinia faptul că educaţia şi cultura de prevenire a riscurilor sunt factori cheie pentru îmbunătăţirea calităţii muncii. Strategia recunoşte vulnerabilitatea tinerilor lucrători şi, prin urmare, necesitatea de a se acorda atenţie nevoilor lor de conştientizare a riscurilor profesionale şi de cunoaştere a dreptului lor la locuri de muncă sigure şi sănătoase, anterior intrării pe piaţa muncii. 

De asemenea, Strategia Europeană, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru perioada 2013 – 2020 susţine, printre altele, că:

- interesele securităţii şi sănătăţii în muncă sunt mai bine aservite dacă sunt tratate ca element dominant al politicilor din alte domenii, cum ar fi educaţia, iar

- cheia progresului este competenţa tuturor celor care participă la asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, în primul rând angajatori şi lucrători.

Ministerul Educaţiei Naţionale a introdus în calendarul Activităţilor Educative Naţionale pe anul 2014 concursul de naţional de securitate şi sănătate în muncă „Ştiu şi aplic’’ – ,,Securitatea şi sănătatea în muncă se desprinde de pe băncile şcolii!’’

Pentru a marca acest eveniment, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea a organizat împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea în data de 02.04.2014, orele 13,00 la Liceul Tehnologic Oltchim din Rm. Valcea, concursul judeţean,,Valenţe culturale ale securităţii şi sănătăţii în muncă 2014’’.

S-au calificat pentru concursul naţional  ce se va desfăşura la Colegiul Ghe. Asachi - Iaşi în perioada 16-18 mai 2014, la clasele a X - a:

1.locul I - Liceul Tehnologic Oltchim

2.locul II - Colegiul Naţional ,,Matei Basarab’’

3.locul III -Liceul Tehnologic,,Petrache Poenaru’’

la clasele a X I - a:

1.locul I - Liceul Tehnologic Oltchim

2.locul II - Liceul Tehnologic,,Petrache Poenaru’'

3.locul III - Colegiul Naţional ,,Matei Basarab’’

3.locul III - Colegiul Energetic

Comunicatul de presa primit pe adresa redactiei este semnat de Ion Ion TĂNĂSOIU, Inspector Şef al ITM Valcea.

Comentarii (0) Accesări: 1386

Stiri ValceaSport

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Instructor auto cat B, sector 1
Curs scoala de şoferi cu instructor auto autorizat, cat. B sector 1 VITICA RADU ofer lecţii de condu
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Seat Skoda Vw 66/74/81
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A4 1.9 TDI (B5) cod motor: ATJ/AJM/AS
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Skoda Vw Seat- ALH AHF
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A3 1.9 TDI cod motor: ALH/AHF Seat Leo
Mai mult...
Miez turbo 1.6 Ford Citroen Peugeot Mazda Volvo 80
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Ford Focus 2 1.6 TDCi cod motor DV6TED4 80
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 9 vizitatori și nici un membru online