Editorial

no rege

Am luat atitudine recent, pe Facebook, faţă de escaladarea aproape fără precedent a propagandei pro-monarhice în România. Unii au tratat cu o oarecare indiferenţă subiectul şi, din păcate, faptul că mulţi români adoptă aceeaşi poziţie indiferentă îi lasă pe trădătorii de ţară, aflaţi în fruntea statului, să-şi pună în aplicare planurile.

O respectabilă doamnă Julietta Munteanu, atentă la comentariile şi postările mele, a găsit întotdeauna completări de făcut, aproape de fiecare data cele scrise de domnia sa fiind de mult bun simţ. Tocmai de aceea m-am văzut nevoit să-i răspund, cu tot respectul, şi să explic “de unde le scoatem”, pentru că domnia sa mă întreba chiar aşa: “Dragii mei de unde le mai scoateți???

Păi, să le luăm pe rând!

1. Iohannis a dat lege de punere a coroanei regale pe stema Republicii!!! Spre deosebire de celelalte însemne, care reprezintă provinciile istorice ale României (Moldova, Banatul, Ardealul, Dobrogea şi Ţara Românească), această coroană este identică celei folosite pe însemnele dinastiei de Hohenzollern, care a condus o vreme România. Nu tu steagul dacic, nu sceptrul lui Mihai Viteazul, Întâiul Unificator, nu ceva din perioada formării statului modern roman sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, nici ceva de la Avram Iancu, Mihai Eminescu, Sfântul Andrei… sau într-o ordine aleatorie orice altceva care a însemnat istoria României într-un fel aparte. Punem pe stemă coroana unei case regale ce îşi doreşte revenirea la cârma ţării? Nu mai vorbesc despre costurile necesare schimbării stemei de pe toate acele locuri unde ea este pusă: pe documente, pe bancnote, pe însemnele unor instituţii şi chiar şi pe carnetele de elev!!!! Nu avem bani de pensii pentru oamenii de rând, pentru sistemul de sănătate sau pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar avem bani de cheltuit cu schimbarea stemei!!!!

2. Cioloş şi Dragnea se întrec în a face un proiect de lege (se pare că s-a şi aprobat pe ascuns într-o şedinţă de guvern) prin care Casa Regală a lui Hohenzolern este recunoscută drept "casa regală a României" (!!!!), iar reprezentanţii acesteia (Margareta, Duda) au rang de demnitari de stat, din bugetul republicii fiindui-le alocate şi o mare parte din sumele necesare funcţionării (plata utilităţilor, a decontării unor cheltuieli de transport, plata servitorilor etc). Nu avem bani de pensii pentru oamenii de rând, pentru sistemul de sănătate sau pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar avem bani de cheltuit cu aşa zisa casă regală!!!!

3. Cioloş a declarat oficial că este pentru revenirea la monarhie, dar nu poate cere un referendum pentru că "populaţia nu este pregătită, încă!". Nu este pregătită pentru ce??? Pentru a vota restauraţia monarhiei???

4. În România sunt tot mai multe manifestări oficiale care au în spate sloganul "Organizat sub auspiciile Casei Regale". Şi aceste “auspicii” nu sunt altceva decât forme deşănţate de promovare a imaginii Casei Regale, în fapt aceasta fiind profitoarea totală a respectivelor acţiuni!

5. La TVR şi la Radio a fost inclusă în grila de programe şi “Ora regelui”. Şi nu e vorba de o oră despre şah, ci despre nebunul care a semnat pentru desprinderea Transilvaniei de România, despre acelaşi trădător de ţară care a lăsat România ciuntită după Al Doilea Război Mondial şi a fugit din ţară! Poporul plăteşte taxa Radio-TV pentru ca Mihai de Hohenzollern să-şi facă propaganda şi să inoculeze tinerilor ideea că e bine să devină servi ai unui moharh!

Mai vreţi şi altele….

* Florin MĂNOIU

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii

Stiri ValceaSport

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Instructor auto cat B, sector 1
Curs scoala de şoferi cu instructor auto autorizat, cat. B sector 1 VITICA RADU ofer lecţii de condu
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Seat Skoda Vw 66/74/81
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A4 1.9 TDI (B5) cod motor: ATJ/AJM/AS
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Skoda Vw Seat- ALH AHF
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A3 1.9 TDI cod motor: ALH/AHF Seat Leo
Mai mult...
Miez turbo 1.6 Ford Citroen Peugeot Mazda Volvo 80
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Ford Focus 2 1.6 TDCi cod motor DV6TED4 80
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 21 vizitatori și nici un membru online