Editorial

no rege

Am luat atitudine recent, pe Facebook, faţă de escaladarea aproape fără precedent a propagandei pro-monarhice în România. Unii au tratat cu o oarecare indiferenţă subiectul şi, din păcate, faptul că mulţi români adoptă aceeaşi poziţie indiferentă îi lasă pe trădătorii de ţară, aflaţi în fruntea statului, să-şi pună în aplicare planurile.

O respectabilă doamnă Julietta Munteanu, atentă la comentariile şi postările mele, a găsit întotdeauna completări de făcut, aproape de fiecare data cele scrise de domnia sa fiind de mult bun simţ. Tocmai de aceea m-am văzut nevoit să-i răspund, cu tot respectul, şi să explic “de unde le scoatem”, pentru că domnia sa mă întreba chiar aşa: “Dragii mei de unde le mai scoateți???

Păi, să le luăm pe rând!

1. Iohannis a dat lege de punere a coroanei regale pe stema Republicii!!! Spre deosebire de celelalte însemne, care reprezintă provinciile istorice ale României (Moldova, Banatul, Ardealul, Dobrogea şi Ţara Românească), această coroană este identică celei folosite pe însemnele dinastiei de Hohenzollern, care a condus o vreme România. Nu tu steagul dacic, nu sceptrul lui Mihai Viteazul, Întâiul Unificator, nu ceva din perioada formării statului modern roman sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, nici ceva de la Avram Iancu, Mihai Eminescu, Sfântul Andrei… sau într-o ordine aleatorie orice altceva care a însemnat istoria României într-un fel aparte. Punem pe stemă coroana unei case regale ce îşi doreşte revenirea la cârma ţării? Nu mai vorbesc despre costurile necesare schimbării stemei de pe toate acele locuri unde ea este pusă: pe documente, pe bancnote, pe însemnele unor instituţii şi chiar şi pe carnetele de elev!!!! Nu avem bani de pensii pentru oamenii de rând, pentru sistemul de sănătate sau pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar avem bani de cheltuit cu schimbarea stemei!!!!

2. Cioloş şi Dragnea se întrec în a face un proiect de lege (se pare că s-a şi aprobat pe ascuns într-o şedinţă de guvern) prin care Casa Regală a lui Hohenzolern este recunoscută drept "casa regală a României" (!!!!), iar reprezentanţii acesteia (Margareta, Duda) au rang de demnitari de stat, din bugetul republicii fiindui-le alocate şi o mare parte din sumele necesare funcţionării (plata utilităţilor, a decontării unor cheltuieli de transport, plata servitorilor etc). Nu avem bani de pensii pentru oamenii de rând, pentru sistemul de sănătate sau pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar avem bani de cheltuit cu aşa zisa casă regală!!!!

3. Cioloş a declarat oficial că este pentru revenirea la monarhie, dar nu poate cere un referendum pentru că "populaţia nu este pregătită, încă!". Nu este pregătită pentru ce??? Pentru a vota restauraţia monarhiei???

4. În România sunt tot mai multe manifestări oficiale care au în spate sloganul "Organizat sub auspiciile Casei Regale". Şi aceste “auspicii” nu sunt altceva decât forme deşănţate de promovare a imaginii Casei Regale, în fapt aceasta fiind profitoarea totală a respectivelor acţiuni!

5. La TVR şi la Radio a fost inclusă în grila de programe şi “Ora regelui”. Şi nu e vorba de o oră despre şah, ci despre nebunul care a semnat pentru desprinderea Transilvaniei de România, despre acelaşi trădător de ţară care a lăsat România ciuntită după Al Doilea Război Mondial şi a fugit din ţară! Poporul plăteşte taxa Radio-TV pentru ca Mihai de Hohenzollern să-şi facă propaganda şi să inoculeze tinerilor ideea că e bine să devină servi ai unui moharh!

Mai vreţi şi altele….

* Florin MĂNOIU

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii

Stiri ValceaSport

Superliga lui Pintilie, etapa nr. 2. Avem meci pe Stadionul "1 Mai" din Zăvoi: SCM Rm. Vâlcea - FC Băbeni
Etapa a doua din Superliga lui Pintilie a debutat vineri, 25 august 2017, cu victoria echipei campioane a Vâlcii, în deplasare. Viitorul Dăeşti s-a impus la CS Mădulari cu scorul de 4-2. Celelalte partide ale etapei a doua sunt programate astfel:
Mai mult...
Victorie pentru juniorii SCM Rm. Vâlcea, la Brezoi
Ultimul meci al primei etape din Superliga lui Pintilie s-a disputat la Brezoi între Lotru Brezoi şi SCM Rm. Vâlcea, club nou înfiinţat de către Primăria Municipiului Rm. Vâlcea. Istoric vorbind, primul meci a însemnat şi prima victorie pentru clubul ce-şi propune ca în viitor să reprezinte Vâlcea în fotbalul mare.
Mai mult...
Flacăra Horezu a învins în derby-ul primei etape din Superliga lui Pintilie
Prima etapă din ediţia 2017-2018 a Superligii lui Pintilie a debutat cu derby-ul Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu, în fapt echipele care anul trecut s-au luptat pentru titlul de campioană. Pe terenul campioanei din acest an, Viitorul Dăeşti, cei de la Horezu au prestat un joc spectaculos şi s-au impus la limită cu 3-2. Scorul etapei, înaintea disputării ultimelor două jocuri ale rundei, l-a realizat Cozia Călimăneşti.
Mai mult...
Echipele din fotbalul judeţean se pregătesc de startul oficial al sezonului 2017-2018. Unele au jucat deja în Cupa României, competiţie în care AJF Vâlcea a programat 7 meciuri pentru primul tur. Dintre acestea 5 s-au disputat, alte două ducând la calificarea directă a gazdelor ca urmare a unor neprezentări. Chiar dacă site-ul oficial al AJF Vâlcea nu a prezentat până acum nici măcar rezultatele celor cinci meciuri disputate, am aflat graţie unor colaboratori din cadrul AJF Vâlcea şi rezultatele înregistrate, şi echipele calificate, dar mai ales şi programul turului 2 judeţean din Cupa României în care sunt programate 20 de...
Mai mult...
Vâlcea, din nou fără fotbal la nivel naţional: CSM a dispărut, Şirineasa s-a mutat la Petroşani!
După câţiva ani de fotbal de slabă calitate la Liga a II-a sau a III-a prestat de echipe vâlcene, ceea ce era inevitabil s-a produs: pe niciun teren de fotbal din judeţul Vâlcea nu se vor disputa meciuri de Liga a II-a sau a III-a. Din Liga a II-a s-a retras încă de anul trecut gruparea CSM Rm. Vâlcea, iar echipa CS Şirineasa - deşi terminase pe loc retrogradabil la Liga a III-a - a fost acceptată la acest eşalon, însă îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la... PETROŞANI!
Mai mult...
Iulian Bituca: ”Sperăm ca Dolniceanu să obţină titlul olimpic!”
Antrenorul cu care Tiberiu Dolniceanu a inceput scrima la CSM Iasi, Iulian Bituca, a spus la Sport Total FM, in emisiunea ”Trafic Sport”, realizata de Horatiu Sima, ca scrima va aduce Romaniei minim trei medalii la Jocurile Olimipce de la Rio.
Mai mult...
„Cupa Mărţişorului”, la fotbal şi handbal, în sala de sport a Colegiului Energetic
       In zilele de 16 si 17 martie 2016, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a organizat „Cupa Martisorului”, la fotbal si handbal, in sala de sport a Colegiului Energetic Ramnicu Valcea.      
Mai mult...
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 37-23. Scorul spune totul!
Handbalistele de la HCM Rm. Vâlcea aveau obligaţia să spele ruşinea din tur când au pierdut meciul cu Măgura Cisnădie, scor 31-27.
Mai mult...

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Instructor auto cat B, sector 1
Curs scoala de şoferi cu instructor auto autorizat, cat. B sector 1 VITICA RADU ofer lecţii de condu
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Seat Skoda Vw 66/74/81
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A4 1.9 TDI (B5) cod motor: ATJ/AJM/AS
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Skoda Vw Seat- ALH AHF
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A3 1.9 TDI cod motor: ALH/AHF Seat Leo
Mai mult...
Miez turbo 1.6 Ford Citroen Peugeot Mazda Volvo 80
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Ford Focus 2 1.6 TDCi cod motor DV6TED4 80
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 186 vizitatori și nici un membru online