Editorial

no rege

Am luat atitudine recent, pe Facebook, faţă de escaladarea aproape fără precedent a propagandei pro-monarhice în România. Unii au tratat cu o oarecare indiferenţă subiectul şi, din păcate, faptul că mulţi români adoptă aceeaşi poziţie indiferentă îi lasă pe trădătorii de ţară, aflaţi în fruntea statului, să-şi pună în aplicare planurile.

O respectabilă doamnă Julietta Munteanu, atentă la comentariile şi postările mele, a găsit întotdeauna completări de făcut, aproape de fiecare data cele scrise de domnia sa fiind de mult bun simţ. Tocmai de aceea m-am văzut nevoit să-i răspund, cu tot respectul, şi să explic “de unde le scoatem”, pentru că domnia sa mă întreba chiar aşa: “Dragii mei de unde le mai scoateți???

Păi, să le luăm pe rând!

1. Iohannis a dat lege de punere a coroanei regale pe stema Republicii!!! Spre deosebire de celelalte însemne, care reprezintă provinciile istorice ale României (Moldova, Banatul, Ardealul, Dobrogea şi Ţara Românească), această coroană este identică celei folosite pe însemnele dinastiei de Hohenzollern, care a condus o vreme România. Nu tu steagul dacic, nu sceptrul lui Mihai Viteazul, Întâiul Unificator, nu ceva din perioada formării statului modern roman sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, nici ceva de la Avram Iancu, Mihai Eminescu, Sfântul Andrei… sau într-o ordine aleatorie orice altceva care a însemnat istoria României într-un fel aparte. Punem pe stemă coroana unei case regale ce îşi doreşte revenirea la cârma ţării? Nu mai vorbesc despre costurile necesare schimbării stemei de pe toate acele locuri unde ea este pusă: pe documente, pe bancnote, pe însemnele unor instituţii şi chiar şi pe carnetele de elev!!!! Nu avem bani de pensii pentru oamenii de rând, pentru sistemul de sănătate sau pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar avem bani de cheltuit cu schimbarea stemei!!!!

2. Cioloş şi Dragnea se întrec în a face un proiect de lege (se pare că s-a şi aprobat pe ascuns într-o şedinţă de guvern) prin care Casa Regală a lui Hohenzolern este recunoscută drept "casa regală a României" (!!!!), iar reprezentanţii acesteia (Margareta, Duda) au rang de demnitari de stat, din bugetul republicii fiindui-le alocate şi o mare parte din sumele necesare funcţionării (plata utilităţilor, a decontării unor cheltuieli de transport, plata servitorilor etc). Nu avem bani de pensii pentru oamenii de rând, pentru sistemul de sănătate sau pentru infrastructura rutieră şi feroviară, dar avem bani de cheltuit cu aşa zisa casă regală!!!!

3. Cioloş a declarat oficial că este pentru revenirea la monarhie, dar nu poate cere un referendum pentru că "populaţia nu este pregătită, încă!". Nu este pregătită pentru ce??? Pentru a vota restauraţia monarhiei???

4. În România sunt tot mai multe manifestări oficiale care au în spate sloganul "Organizat sub auspiciile Casei Regale". Şi aceste “auspicii” nu sunt altceva decât forme deşănţate de promovare a imaginii Casei Regale, în fapt aceasta fiind profitoarea totală a respectivelor acţiuni!

5. La TVR şi la Radio a fost inclusă în grila de programe şi “Ora regelui”. Şi nu e vorba de o oră despre şah, ci despre nebunul care a semnat pentru desprinderea Transilvaniei de România, despre acelaşi trădător de ţară care a lăsat România ciuntită după Al Doilea Război Mondial şi a fugit din ţară! Poporul plăteşte taxa Radio-TV pentru ca Mihai de Hohenzollern să-şi facă propaganda şi să inoculeze tinerilor ideea că e bine să devină servi ai unui moharh!

Mai vreţi şi altele….

* Florin MĂNOIU

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii

Stiri ValceaSport

Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu: derby în prima etapă din Superliga lui Pintilie
AJF Vâlcea a dat publicităţii programul ediţiei de campionat 2017-2018 a Superligii lui Pintilie, competiţie ce va desemna, la finalul ei, campioana fotbalului judeţean în Vâlcea. La start sunt înscrise 12 echipe, iar în prima etapă este programat şi un prim derby: Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu.
Mai mult...
Superliga lui Pintilie, încropită în ultimul moment: SCM completează comteptiţia!
Anul trecut, în ediţia 2016-2017 a campionatului Superliga AJF - în fapt adevărata Liga a IV-a căci echipa campioană promovează la Liga a III-a ! - au fost doar 11 echipe. Chinuitor, acestea au terminat sezonul regulat, Viitorul Dăeşti fiind declarată campioană după disputarea play-off-ului, iar în play-aut jucându-se aproape degeaba pentru că retrogradarea era inutilă, întrucât Posada Perişani nu s-a mai înscris în noua ediţie de campionat. Potrivit AJF Vâlcea, a retrogradat FC Păuşeşti Otăsău, promovând direct Chimia 2012 Rm. Vâlcea şi Olteţul 2016 Alunu, iar după meciuri de baraj au promovat Stejarul Vlădeşti (care a eliminat pe Minerul...
Mai mult...
Iulian Bituca: ”Sperăm ca Dolniceanu să obţină titlul olimpic!”
Antrenorul cu care Tiberiu Dolniceanu a inceput scrima la CSM Iasi, Iulian Bituca, a spus la Sport Total FM, in emisiunea ”Trafic Sport”, realizata de Horatiu Sima, ca scrima va aduce Romaniei minim trei medalii la Jocurile Olimipce de la Rio.
Mai mult...
„Cupa Mărţişorului”, la fotbal şi handbal, în sala de sport a Colegiului Energetic
       In zilele de 16 si 17 martie 2016, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a organizat „Cupa Martisorului”, la fotbal si handbal, in sala de sport a Colegiului Energetic Ramnicu Valcea.      
Mai mult...
CS Şirineasa a trecut pe primul loc în Superliga lui Pintilie
În urma rezultatelor înregistrate în prima etapă a returului din Superliga de fotbal Vâlcea, pe primul loc a trecut AS Şirineasa, ca urmare a egalului dintre FC Băbeni şi Cozia Călimăneşti, coroborat cu eşecul echipei Minerul Ocnele Mari pe propriul teren.
Mai mult...
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 37-23. Scorul spune totul!
Handbalistele de la HCM Rm. Vâlcea aveau obligaţia să spele ruşinea din tur când au pierdut meciul cu Măgura Cisnădie, scor 31-27.
Mai mult...
Adrian MUTU a debutat ca antrenor şi a dus ASA Tg. Mureş în play-off
ASA Târgu Mureş ar fi învins inutil dacă nu era rezultatul de la Piteşti dintre Steaua şi CSMS Iaşi. Ardelenii au trecut de FC Botoşani cu scorul de 1-0, iar cel mai important aspect al jocului a fost cel legat de atitudinea lui Adrian Mutu.
Mai mult...
Gata cu fotbalul pe banii statului! Pandurii Târgu Jiu rămâne fără finanţare de la CNLO
Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu a ajuns să reziste ani buni în Liga I, chiar şi atunci când ar fi trebuit să retrogradeze, şi ca urmare a conturilor pline pe care le-a avut.
Mai mult...

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Pavaj Nardo. Montaj pavaj 16-08-2017 10:23
Pavaj Nardo. Montaj pavaj
Cu o cromatica vie, deosebita, Pavajul Nardo este ideal pentru gradini, poteci sau zone de acces. Fi
Mai mult...
Inchiriere Auto, Rent a Car, inchirieri masini
Autoturisme de inchiriat fara sofer la preturi ieftine, competitive si conditii de inchiriere flexib
Mai mult...
Afacere la cheie-Florarie de lux online si offline
Predam afacere profitabila la cheie!Florarie de lux online si offline - site si insula in Centrul co
Mai mult...
Inchiriez Garsoniera Regim Hotelier Rin Grand Hote
Închiriez garsoniera, Apartament 2 regim hotelier ultramodern complet utilat (masina de spalat, arag
Mai mult...
Foraje puturi si denisipari cel mai bun pret!
Foram puturi cu teva pvc cu diametre de 160mm 200mm 250mm 300mm . Materialele pt forajul unui put su
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 51 vizitatori și nici un membru online