Diverse

Gherasim Popescu Ninel

Istoria conflictului de la Măldăreşti e lungă: preotul Ion Popescu l-a deranjat pe primarul Ionel Dragu cu implicarea sa în politică şi, chiar dacă preotul s-a retras din această activitate (nefiind nici membru de partid nici consilier local), bătălia continuă, de data aceasta unii şefi de prin Arhiepiscopia Râmnicului dorind îndepărtarea parohului de la Măldăreşti cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună.

Ruşinos: Arhiepiscopia răspunde la comenzile politice ale PSD Măldăreşti!

În posesia noastră a ajuns o copie a unei adrese către Arhiepiscopie, adresă ce are trei emitenţi ca instituţii: Organizaţia Teritorială a PSD Măldăreşti; Primăria comunei Măldăreşti şi Consiliul Local Măldăreşti. Adresa este către Arhiepiscopie, dar şi pre ştiinţa Patriarhiei. Nu redăm conţinutul întreg al acestui document, ci spicuim şi comentăm câteva fraze: „Deşi Arhiepiscopia a hotărât suspendarea din serviciu a preotului Ion Popescu, acesta nu s-a supus hotărârii, Arhiepiscopia nu a dus la îndeplinire hotărârea Permanenţei (…)” – aşadar PSD-ul şi Primăria Măldăreşti ia la rost Arhiepiscopia că nu-şi face treaba aşa cum vor ei! • „Preotul Ion Popescu şi-a continuat şi mai vehement campania electorală pentru partidul PDL” – probabil că dacă era pentru PSD era un preot bun şi nu mai era reclamat! • „A participat necontenit la lipirea de afişe culminând cu participarea la ruperea afişelor contracandidaţilor” – se vorbeşte de contracandidaţi, dar nu se spune cine sunt cei cărora li s-au rupt afişele. Oare „contracandidaţi” era doar unul singur, primarul Ionel Dragu?... Mai este acuzat preotul că a vorbit despre PDL în biserică, deşi semnatarul reclamaţiei n-a prea trecut pe la biserică, este acuzat preotul că a primit în casa sa reprezentanţi ai PDL şi se aduc ameninţări făţişe de „mobilizare generală pentru alungarea preotului”!!! De-a dreptul uluitor este faptul că, în final, cei din PSD Măldăreşti cer Arhiepiscopiei să dea socoteală: „Motivaţi această pasivitate de care aţi dat dovadă” şi ordonă: „Precizaţi-ne cu exactitate o dată la care să fie făcută predarea serviciilor parohiei Măldăreşti” sau „Precizaţi-ne cu exactitate data întrunirii Consistoriului Eparhial care va lua o hotărâre faţă de atitudinea neconformă a preotului Ion Popescu” Ei bine, în imaginea alăturată se vede clar cu Arhiepiscopia, în loc să spună că nu e treaba unui partid politic ce se întâmplă pe linie religioasă, răspunde la comenzi politice şi dă socoteală printr-o adresă trimisă Organizaţiei Teritoriale a PSD Măldăreşti, adresă semnată de Emilian Groşenoiu şi Mihai Maxim, chipurile „Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Gherasim” Acelaşi Groşenoiu nu se lasă şi îi trimite şi unui inspector de la Cancelaria Sfântului Sinod o adresă, căutând a pune presiune nu pentru calmarea spiritelor şi stingerea conflictului, ci pentru amplificarea lui, spunând că preotul Ion Popescu a candidat, deşi acesta s-a retras din PDL înainte de a fi „judecat” de Consistoriu, depunând în acest sens şi o adeverinţă de la PDL din care rezultă că nu este membru al acestui partid.

Scandalurile le fac cei ce vor să pună mâna pe parohia Măldăreşti.

Campania electorală a trecut. Arhiepiscopia a răspuns comenzilor PSD şi a dat cu puţin înainte de alegeri un răspuns în care zice că preotul Ion Popescu va fi schimbat din funcţie, hârtia a fost multiplicată şi împrăştiată prin comună, iar USL-ul a ieşit victorios. Succesul primarului Ionel Dragu l-a determinat pe preotul Ion Popescu să abandoneze total activitatea social-politică şi să se dedice activităţii bisericeşti. A ţinut slujbele aşa cum spune rânduiala, a organizat ireproşabil o nouă ediţie a Festivalului de Toacă şi Hramul Parohiei. În paralel, preoteasa Silvia Popescu împreună cu cei doi fii şi una dintre fiice a organizat repetiţii cu copiii din Măldăreşti învăţându-i colinde şi cântece bisericeşti. Ba ne-a fost dat să auzim şi cuvinte de bine la adresa aleşilor locali din gura preotului Ion Popescu, cel care pare a-i fi iertat pe cei ce vor să-l vadă alungat din localitate. La procesiunea de la hram a vorbit despre reuşita construirii unui pod peste Luncavăţ, iar în faţa a peste 150 de persoane prezente în biserică a cerut să fie transmisă invitaţia către toţi aleşii comunei să vină la slujbă şi să nu se teamă să intre în sfânta biserică doar pentru că au anumite orientări politice, Dacă preotul Ion Popescu a dat dovadă de înţelepciune căutând să stingă orice conflict creat de politicienii locali, nu la fel putem spune de reprezentanţii Arhiepiscopiei. Protopopul de Horezu a mers cu doi cenzori şi un preot pentru a-l îndepărta pe preotul Popescu. Aveau de gând să-i numere lumânările, scaunele, crucile şi cam tot ce e în parohie, să-i facă inventarul de parcă ei erau patronii, iar preotul un amărât de angajat. Graţie unităţii sătenilor şi a consilierilor parohiali, acţiunea de forţă a protopopului a eşuat. Cel care vrea să-i ia locul preotului Ion Popescu nu s-a lăsat, însă, şi a ales să acţioneze în instanţă, târând astfel un preot ortodox prin procese.

Sătenii sar în ajutorul preotului Popescu

Vrăjelile cu certuri provocate de preot încep să nu mai ţină. Treptat-treptat şi cei mai înverşunaţi adversari politici au apreciat că preotul Popescu nu se mai implică politic şi îşi face datoria pe care o are la biserică. De altfel chiar o familie a înaintat un memoriu către Protoeria Horezu prin care solicită să i se permită să susţină financiar salariul preotului Ion Popescu, numai să fie lăsat în pace să slujească în continuare la Măldăreşti. Exasperat de insistenţele celor care vor să-l alunge din Măldăreşti, preotul Popescu s-a adresat recent cu un memoriu şi către Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, al Olteniei, acesta din urmă putând fi singurul capabil să tempereze dorinţa acerbă a unor slujbaşi din Arhiepiscopia Râmnicului care nu se lasă până nu îl distrug pe preotul Popescu şi familia acestuia, supusă la un întreg şir de presiuni, calvar şi stres. Culmea e că, în unele adrese în care cer sancţionarea preotului, formula de început este „cu frăţească dragoste” La data apariţiei acestei ediţii, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află un proces civil în care petentul este preotul Ion Popescu, iar intimaţii sunt Arhiepiscopia Râmnicului şi Parohia Măldăreşti. S-a mers mult prea departe, iată, iar scopul este alungarea unui preot ortodox din parohia în care a slujit 22 de ani. Interese sunt multe, iar aici ar trebui să intervină şi Parchetul sau DNA-ul, pentru că într-o zonă în care s-au tăiat ilegal pădurile mânăstirilor sau au dispărut ca prin minune icoane vechi, un preot cinstit încurcă jocurile de interese ale celor care au transformat Biserica în instrument de înavuţire. Apropo: pe care ştat de plată a fost trecut preotul Popescu în ultimele şase luni? Dar preotul Florin Ionescu de la Stoeneşti, în locul căruia vor unii să-l trimită pe Popescu, pe care ştat de plată figurează, la care parohie?

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii

Stiri ValceaSport

Superliga lui Pintilie, etapa nr. 2. Avem meci pe Stadionul "1 Mai" din Zăvoi: SCM Rm. Vâlcea - FC Băbeni
Etapa a doua din Superliga lui Pintilie a debutat vineri, 25 august 2017, cu victoria echipei campioane a Vâlcii, în deplasare. Viitorul Dăeşti s-a impus la CS Mădulari cu scorul de 4-2. Celelalte partide ale etapei a doua sunt programate astfel:
Mai mult...
Victorie pentru juniorii SCM Rm. Vâlcea, la Brezoi
Ultimul meci al primei etape din Superliga lui Pintilie s-a disputat la Brezoi între Lotru Brezoi şi SCM Rm. Vâlcea, club nou înfiinţat de către Primăria Municipiului Rm. Vâlcea. Istoric vorbind, primul meci a însemnat şi prima victorie pentru clubul ce-şi propune ca în viitor să reprezinte Vâlcea în fotbalul mare.
Mai mult...
Flacăra Horezu a învins în derby-ul primei etape din Superliga lui Pintilie
Prima etapă din ediţia 2017-2018 a Superligii lui Pintilie a debutat cu derby-ul Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu, în fapt echipele care anul trecut s-au luptat pentru titlul de campioană. Pe terenul campioanei din acest an, Viitorul Dăeşti, cei de la Horezu au prestat un joc spectaculos şi s-au impus la limită cu 3-2. Scorul etapei, înaintea disputării ultimelor două jocuri ale rundei, l-a realizat Cozia Călimăneşti.
Mai mult...
Echipele din fotbalul judeţean se pregătesc de startul oficial al sezonului 2017-2018. Unele au jucat deja în Cupa României, competiţie în care AJF Vâlcea a programat 7 meciuri pentru primul tur. Dintre acestea 5 s-au disputat, alte două ducând la calificarea directă a gazdelor ca urmare a unor neprezentări. Chiar dacă site-ul oficial al AJF Vâlcea nu a prezentat până acum nici măcar rezultatele celor cinci meciuri disputate, am aflat graţie unor colaboratori din cadrul AJF Vâlcea şi rezultatele înregistrate, şi echipele calificate, dar mai ales şi programul turului 2 judeţean din Cupa României în care sunt programate 20 de...
Mai mult...
Vâlcea, din nou fără fotbal la nivel naţional: CSM a dispărut, Şirineasa s-a mutat la Petroşani!
După câţiva ani de fotbal de slabă calitate la Liga a II-a sau a III-a prestat de echipe vâlcene, ceea ce era inevitabil s-a produs: pe niciun teren de fotbal din judeţul Vâlcea nu se vor disputa meciuri de Liga a II-a sau a III-a. Din Liga a II-a s-a retras încă de anul trecut gruparea CSM Rm. Vâlcea, iar echipa CS Şirineasa - deşi terminase pe loc retrogradabil la Liga a III-a - a fost acceptată la acest eşalon, însă îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la... PETROŞANI!
Mai mult...
Iulian Bituca: ”Sperăm ca Dolniceanu să obţină titlul olimpic!”
Antrenorul cu care Tiberiu Dolniceanu a inceput scrima la CSM Iasi, Iulian Bituca, a spus la Sport Total FM, in emisiunea ”Trafic Sport”, realizata de Horatiu Sima, ca scrima va aduce Romaniei minim trei medalii la Jocurile Olimipce de la Rio.
Mai mult...
„Cupa Mărţişorului”, la fotbal şi handbal, în sala de sport a Colegiului Energetic
       In zilele de 16 si 17 martie 2016, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a organizat „Cupa Martisorului”, la fotbal si handbal, in sala de sport a Colegiului Energetic Ramnicu Valcea.      
Mai mult...
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 37-23. Scorul spune totul!
Handbalistele de la HCM Rm. Vâlcea aveau obligaţia să spele ruşinea din tur când au pierdut meciul cu Măgura Cisnădie, scor 31-27.
Mai mult...

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Aragaz electric 4 plite pe suport
Masina de gatit cu 4 plite rotunde pe suport neutru deschis, diametru plita 220mm, prevazut cu termo
Mai mult...
Teren 15-12-2017 12:00
Teren
Sup 3489 mp 200 pomi fruct Doua rinduri d case
Mai mult...
Garsoniera confort 1 Berceni, aproape metrou
Inchiriez garsoniera confort 1, renovata, mobilata si utilata complet situata in Berceni, zona Emil
Mai mult...
livram carbuni la domiciliu
livram carbuni la domiciliu, tel 0753700693 si 0732213395
Mai mult...
Dezmembrari audi a4 b7 2007 audi a3 2005-2010 audi
Dezmembrez audi a4 b7 2007 2.0 tdi si 3.0 tdi audi a6 4f 2007 2.0 tdi 3.0 tdi si audi a3 2005-2010 1
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 97 vizitatori și nici un membru online