Diverse

Gherasim Popescu Ninel

Istoria conflictului de la Măldăreşti e lungă: preotul Ion Popescu l-a deranjat pe primarul Ionel Dragu cu implicarea sa în politică şi, chiar dacă preotul s-a retras din această activitate (nefiind nici membru de partid nici consilier local), bătălia continuă, de data aceasta unii şefi de prin Arhiepiscopia Râmnicului dorind îndepărtarea parohului de la Măldăreşti cu o insistenţă demnă de o cauză mai bună.

Ruşinos: Arhiepiscopia răspunde la comenzile politice ale PSD Măldăreşti!

În posesia noastră a ajuns o copie a unei adrese către Arhiepiscopie, adresă ce are trei emitenţi ca instituţii: Organizaţia Teritorială a PSD Măldăreşti; Primăria comunei Măldăreşti şi Consiliul Local Măldăreşti. Adresa este către Arhiepiscopie, dar şi pre ştiinţa Patriarhiei. Nu redăm conţinutul întreg al acestui document, ci spicuim şi comentăm câteva fraze: „Deşi Arhiepiscopia a hotărât suspendarea din serviciu a preotului Ion Popescu, acesta nu s-a supus hotărârii, Arhiepiscopia nu a dus la îndeplinire hotărârea Permanenţei (…)” – aşadar PSD-ul şi Primăria Măldăreşti ia la rost Arhiepiscopia că nu-şi face treaba aşa cum vor ei! • „Preotul Ion Popescu şi-a continuat şi mai vehement campania electorală pentru partidul PDL” – probabil că dacă era pentru PSD era un preot bun şi nu mai era reclamat! • „A participat necontenit la lipirea de afişe culminând cu participarea la ruperea afişelor contracandidaţilor” – se vorbeşte de contracandidaţi, dar nu se spune cine sunt cei cărora li s-au rupt afişele. Oare „contracandidaţi” era doar unul singur, primarul Ionel Dragu?... Mai este acuzat preotul că a vorbit despre PDL în biserică, deşi semnatarul reclamaţiei n-a prea trecut pe la biserică, este acuzat preotul că a primit în casa sa reprezentanţi ai PDL şi se aduc ameninţări făţişe de „mobilizare generală pentru alungarea preotului”!!! De-a dreptul uluitor este faptul că, în final, cei din PSD Măldăreşti cer Arhiepiscopiei să dea socoteală: „Motivaţi această pasivitate de care aţi dat dovadă” şi ordonă: „Precizaţi-ne cu exactitate o dată la care să fie făcută predarea serviciilor parohiei Măldăreşti” sau „Precizaţi-ne cu exactitate data întrunirii Consistoriului Eparhial care va lua o hotărâre faţă de atitudinea neconformă a preotului Ion Popescu” Ei bine, în imaginea alăturată se vede clar cu Arhiepiscopia, în loc să spună că nu e treaba unui partid politic ce se întâmplă pe linie religioasă, răspunde la comenzi politice şi dă socoteală printr-o adresă trimisă Organizaţiei Teritoriale a PSD Măldăreşti, adresă semnată de Emilian Groşenoiu şi Mihai Maxim, chipurile „Din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Gherasim” Acelaşi Groşenoiu nu se lasă şi îi trimite şi unui inspector de la Cancelaria Sfântului Sinod o adresă, căutând a pune presiune nu pentru calmarea spiritelor şi stingerea conflictului, ci pentru amplificarea lui, spunând că preotul Ion Popescu a candidat, deşi acesta s-a retras din PDL înainte de a fi „judecat” de Consistoriu, depunând în acest sens şi o adeverinţă de la PDL din care rezultă că nu este membru al acestui partid.

Scandalurile le fac cei ce vor să pună mâna pe parohia Măldăreşti.

Campania electorală a trecut. Arhiepiscopia a răspuns comenzilor PSD şi a dat cu puţin înainte de alegeri un răspuns în care zice că preotul Ion Popescu va fi schimbat din funcţie, hârtia a fost multiplicată şi împrăştiată prin comună, iar USL-ul a ieşit victorios. Succesul primarului Ionel Dragu l-a determinat pe preotul Ion Popescu să abandoneze total activitatea social-politică şi să se dedice activităţii bisericeşti. A ţinut slujbele aşa cum spune rânduiala, a organizat ireproşabil o nouă ediţie a Festivalului de Toacă şi Hramul Parohiei. În paralel, preoteasa Silvia Popescu împreună cu cei doi fii şi una dintre fiice a organizat repetiţii cu copiii din Măldăreşti învăţându-i colinde şi cântece bisericeşti. Ba ne-a fost dat să auzim şi cuvinte de bine la adresa aleşilor locali din gura preotului Ion Popescu, cel care pare a-i fi iertat pe cei ce vor să-l vadă alungat din localitate. La procesiunea de la hram a vorbit despre reuşita construirii unui pod peste Luncavăţ, iar în faţa a peste 150 de persoane prezente în biserică a cerut să fie transmisă invitaţia către toţi aleşii comunei să vină la slujbă şi să nu se teamă să intre în sfânta biserică doar pentru că au anumite orientări politice, Dacă preotul Ion Popescu a dat dovadă de înţelepciune căutând să stingă orice conflict creat de politicienii locali, nu la fel putem spune de reprezentanţii Arhiepiscopiei. Protopopul de Horezu a mers cu doi cenzori şi un preot pentru a-l îndepărta pe preotul Popescu. Aveau de gând să-i numere lumânările, scaunele, crucile şi cam tot ce e în parohie, să-i facă inventarul de parcă ei erau patronii, iar preotul un amărât de angajat. Graţie unităţii sătenilor şi a consilierilor parohiali, acţiunea de forţă a protopopului a eşuat. Cel care vrea să-i ia locul preotului Ion Popescu nu s-a lăsat, însă, şi a ales să acţioneze în instanţă, târând astfel un preot ortodox prin procese.

Sătenii sar în ajutorul preotului Popescu

Vrăjelile cu certuri provocate de preot încep să nu mai ţină. Treptat-treptat şi cei mai înverşunaţi adversari politici au apreciat că preotul Popescu nu se mai implică politic şi îşi face datoria pe care o are la biserică. De altfel chiar o familie a înaintat un memoriu către Protoeria Horezu prin care solicită să i se permită să susţină financiar salariul preotului Ion Popescu, numai să fie lăsat în pace să slujească în continuare la Măldăreşti. Exasperat de insistenţele celor care vor să-l alunge din Măldăreşti, preotul Popescu s-a adresat recent cu un memoriu şi către Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu, al Olteniei, acesta din urmă putând fi singurul capabil să tempereze dorinţa acerbă a unor slujbaşi din Arhiepiscopia Râmnicului care nu se lasă până nu îl distrug pe preotul Popescu şi familia acestuia, supusă la un întreg şir de presiuni, calvar şi stres. Culmea e că, în unele adrese în care cer sancţionarea preotului, formula de început este „cu frăţească dragoste” La data apariţiei acestei ediţii, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află un proces civil în care petentul este preotul Ion Popescu, iar intimaţii sunt Arhiepiscopia Râmnicului şi Parohia Măldăreşti. S-a mers mult prea departe, iată, iar scopul este alungarea unui preot ortodox din parohia în care a slujit 22 de ani. Interese sunt multe, iar aici ar trebui să intervină şi Parchetul sau DNA-ul, pentru că într-o zonă în care s-au tăiat ilegal pădurile mânăstirilor sau au dispărut ca prin minune icoane vechi, un preot cinstit încurcă jocurile de interese ale celor care au transformat Biserica în instrument de înavuţire. Apropo: pe care ştat de plată a fost trecut preotul Popescu în ultimele şase luni? Dar preotul Florin Ionescu de la Stoeneşti, în locul căruia vor unii să-l trimită pe Popescu, pe care ştat de plată figurează, la care parohie?

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii

Stiri ValceaSport

Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu: derby în prima etapă din Superliga lui Pintilie
AJF Vâlcea a dat publicităţii programul ediţiei de campionat 2017-2018 a Superligii lui Pintilie, competiţie ce va desemna, la finalul ei, campioana fotbalului judeţean în Vâlcea. La start sunt înscrise 12 echipe, iar în prima etapă este programat şi un prim derby: Viitorul Dăeşti - Flacăra Horezu.
Mai mult...
Superliga lui Pintilie, încropită în ultimul moment: SCM completează comteptiţia!
Anul trecut, în ediţia 2016-2017 a campionatului Superliga AJF - în fapt adevărata Liga a IV-a căci echipa campioană promovează la Liga a III-a ! - au fost doar 11 echipe. Chinuitor, acestea au terminat sezonul regulat, Viitorul Dăeşti fiind declarată campioană după disputarea play-off-ului, iar în play-aut jucându-se aproape degeaba pentru că retrogradarea era inutilă, întrucât Posada Perişani nu s-a mai înscris în noua ediţie de campionat. Potrivit AJF Vâlcea, a retrogradat FC Păuşeşti Otăsău, promovând direct Chimia 2012 Rm. Vâlcea şi Olteţul 2016 Alunu, iar după meciuri de baraj au promovat Stejarul Vlădeşti (care a eliminat pe Minerul...
Mai mult...
Iulian Bituca: ”Sperăm ca Dolniceanu să obţină titlul olimpic!”
Antrenorul cu care Tiberiu Dolniceanu a inceput scrima la CSM Iasi, Iulian Bituca, a spus la Sport Total FM, in emisiunea ”Trafic Sport”, realizata de Horatiu Sima, ca scrima va aduce Romaniei minim trei medalii la Jocurile Olimipce de la Rio.
Mai mult...
„Cupa Mărţişorului”, la fotbal şi handbal, în sala de sport a Colegiului Energetic
       In zilele de 16 si 17 martie 2016, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a organizat „Cupa Martisorului”, la fotbal si handbal, in sala de sport a Colegiului Energetic Ramnicu Valcea.      
Mai mult...
CS Şirineasa a trecut pe primul loc în Superliga lui Pintilie
În urma rezultatelor înregistrate în prima etapă a returului din Superliga de fotbal Vâlcea, pe primul loc a trecut AS Şirineasa, ca urmare a egalului dintre FC Băbeni şi Cozia Călimăneşti, coroborat cu eşecul echipei Minerul Ocnele Mari pe propriul teren.
Mai mult...
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 37-23. Scorul spune totul!
Handbalistele de la HCM Rm. Vâlcea aveau obligaţia să spele ruşinea din tur când au pierdut meciul cu Măgura Cisnădie, scor 31-27.
Mai mult...
Adrian MUTU a debutat ca antrenor şi a dus ASA Tg. Mureş în play-off
ASA Târgu Mureş ar fi învins inutil dacă nu era rezultatul de la Piteşti dintre Steaua şi CSMS Iaşi. Ardelenii au trecut de FC Botoşani cu scorul de 1-0, iar cel mai important aspect al jocului a fost cel legat de atitudinea lui Adrian Mutu.
Mai mult...
Gata cu fotbalul pe banii statului! Pandurii Târgu Jiu rămâne fără finanţare de la CNLO
Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu a ajuns să reziste ani buni în Liga I, chiar şi atunci când ar fi trebuit să retrogradeze, şi ca urmare a conturilor pline pe care le-a avut.
Mai mult...

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Pavaj Nardo. Montaj pavaj 16-08-2017 10:23
Pavaj Nardo. Montaj pavaj
Cu o cromatica vie, deosebita, Pavajul Nardo este ideal pentru gradini, poteci sau zone de acces. Fi
Mai mult...
Inchiriere Auto, Rent a Car, inchirieri masini
Autoturisme de inchiriat fara sofer la preturi ieftine, competitive si conditii de inchiriere flexib
Mai mult...
Afacere la cheie-Florarie de lux online si offline
Predam afacere profitabila la cheie!Florarie de lux online si offline - site si insula in Centrul co
Mai mult...
Inchiriez Garsoniera Regim Hotelier Rin Grand Hote
Închiriez garsoniera, Apartament 2 regim hotelier ultramodern complet utilat (masina de spalat, arag
Mai mult...
Foraje puturi si denisipari cel mai bun pret!
Foram puturi cu teva pvc cu diametre de 160mm 200mm 250mm 300mm . Materialele pt forajul unui put su
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 11 vizitatori și nici un membru online