Administratie

Serban investire 07.12

Gheorghe Şerban a fost primarul comunei Goleşti timp de trei mandate din 2004, 2008 şi 2012, asta după ce avusese anterior şi două mandate de consilier local. La alegerile din 2016 a decis să nu mai candideze. În prezent este administratorul public al comunei Buneşti, însă e hotărât să revină în funcţia pe care a deţinut-o 12 ani.

"La început nu mi-a fost greu să câştig alegerile. Oamenii voiau o schimbare şi aveau mereu termen de comparaţie cu ceea ce fusese înainte de 2004 când în comuna Goleşti, sub conducerea PSD nu se făcuse nimic. Acum nu are rost să vă spun toate realizările mele din cele trei mandate pentru că ar trebui pagini întregi, s-ar scrie aproape o carte. Numai podurile făcute în Goleşti i-a făcut pe unii să spună că sunt mai multe ca în Londra! Apoi asfaltările. Dacă până în 2004 nu se pusese o roabă de asfalt în toată comuna, eu am reuşit să asfaltez drumul principal care leagă satele Popeşti, Opăteşti, Câmpeni şi Poieniţa, spre Drăgăneşti. Am asfaltat satul Gibeşti unde imediat au început să se construiască case noi, am asfaltat drumul şcolii şi al Căminului Cultural din centrul comunei, din satul Popeşti, am făcuto bază sportivă, iar de pietruit nu scăpase niciun drum neasfaltat şi nicio uliţă... şi nu mai spun câte multe altele" - a spus Gheorghe Şerban, vorbind despre trecutul său ca primar.

Fostul edil al comunei Goleşti a explicat şi motivele pentru care nu a mai candidat în 2016: "Era perioada marelui USL. Eu am fost primar din partea PD şi apoi PDL. Împotriva mea se ridicaseră două puternice maşini de propagandă: PSD şi PNL, care, cu multă denigrare şi minciună aruncau cu noroi nu doar în mine ca primar, cât în realizările echipei mele. Au încercat şi chiar au reuşit să dezbine echipa pe care am făcut-o vreme de trei mandate cu vicele Ropină. Acesta ajunsese să spună că el ar fi făcut multe în Goleşti, dar n-a avut pixul în mână, că pixul era la mine, că eu eram primar. S-a mers până acolo încât şi susţinătorilor mei fideli li s-a inoculat ideea că «Gata, ajung trei mandate cu Şerban, haideţi să mai vedem cum e şi cu altul!", iar în condiţiile astea am decis să nu mai candidez. Am ascultat sfatul unor buni prieteni care îmi spuneau că trebuie să-i las pe oameni să vadă şi cum e iadul, ca să aprecieze mai mult raiul, iar alţii spuneau că-l iubeşti mai mult pe Dumnezeu după ce te sperie dracul! Aşa că am ales să stau deoparte, iar lui Ropină, care s-a plâns că vrea pixul, i-am dat şansa să arate ce face cu el, însă observ că are nevoie de consilier personal pentru că i s-a terminat pasta şi n-a făcut nimic în Goleşti în primii doi ani de mandat! Iar oamenii îşi pierd răbdarea, le e tot mai greu să aştepte încă doi ani ca să scape de actuala conducere a primăriei. Eu i-am transmis că îi dau o pereche de boi cadou, numai să-şi dea demisia şi să plece acum"

Referitor la revenirea sa ca primar al comunei Goleşti, Gheorghe Şerban spune: "Practic aş putea sta liniştit aici, unde sunt acum, la primăria comunei Buneşti, însă sunt rugat din toate părţile să revin acolo unde vreme de 12 ani mi-am dedicat viaţa şi munca, zi de zi, noapte de noapte pentru binele localităţii şi aql goleştenilor. Mă opresc oamenii pe drum, mă sună sau mă caută la poartă şi îmi spun să fac ceva să revin cât mai repede la conducerea Primăriei. Practic, puteam să-i ajut, dar Ropină a ales să angajeze în funcţii cheie alte persoane ale căror prezenţă în Primărie nu se justifică. Atât cei din puterea şi opoziţia locală s-au opus posibilităţii ca eu să fiu adminstratorul public al comunei Goleşti şi să-i învăţ ce au de făcut, de teamă că-i pun la muncă. Lor le convine, trece zi după zi, an după an, îşi termină mandatele şi nu se gândesc decât la salariile lor şi la ce li se pune la pensie. Eu vreau să fac o nouă echipă, să-i readuc alături de mine şi pe cei care se dezmeticesc la timp şi văd că au dus comuna pe un drum greşit. Şunt mulţi din cei care nu mă doreau în 2006 şi care acum îmi ţin calea să mă convingă să revin. Şi mai sunt şi liderii judeţeni de la aproape toate partidele. Cum spunea un prieten jurnalist, mă caută şi partidele de Liga Campionilor, adică cele mari, parlamentare, dar mă caută şi cele de Liga I ca să fiu din 2020 primar de-al lor. Acum nu pot să spun decât că sunt liber de contract, ca să folosesc tot un termen din sport, şi nu ştiu ce ofertă să accept: PSD, PNL sau ALDE pentru că sunt partide mari? PER pentru că aş avea un mare spirjin în fostul meu coleg de partid, primarul Mircia Gutău? Poate chiar PMP unde sunt cei cu care am lucrat pentru Traian Băsescu? Unii zic să candidez independent pentru că omul Gheorghe Şerban şi-a făcut datoria ca primar al comunei Goleşti indiferent ce partid s-a aflat în fruntea ţării sau a Consiliului Judeţean!"

În loc de concluzie, Gheorghe Şerban a dorit să spună că cel mai important lucru este acela că îl opresc oamenii pe drum şi îi cer să revin la Primărie: "Da, voi fi din nou primarul comunei Goleşti!"

Lasă comentariile tale

Postează comentariu ca oaspete

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
termeni şi condiţii.
  • Nu s-au găsit comentarii

Stiri ValceaSport

There are not feed items to display.
  • Check if RSS URL is online
  • Check if RSS contains items

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Instructor auto cat B, sector 1
Curs scoala de şoferi cu instructor auto autorizat, cat. B sector 1 VITICA RADU ofer lecţii de condu
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Miez turbosuflanta 1.9 Renault Volvo Misubishi Nis
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Seat Skoda Vw 66/74/81
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A4 1.9 TDI (B5) cod motor: ATJ/AJM/AS
Mai mult...
Miez turbosuflanta 1.9 Audi Skoda Vw Seat- ALH AHF
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Audi A3 1.9 TDI cod motor: ALH/AHF Seat Leo
Mai mult...
Miez turbo 1.6 Ford Citroen Peugeot Mazda Volvo 80
Piesa este compatibila cu urmatoarele tipuri de masini: Ford Focus 2 1.6 TDCi cod motor DV6TED4 80
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 515 vizitatori și nici un membru online