Administratie

bujoreni

Sub pretextul unor probleme de sănătate, dar în realitate ca urmare a "dezinteresului şi lipsei de implicare a Consiliului Local privind iniţiativa primarului de desfiinţare a postului de administrator public", liberalul Gheorghe Udubae a demisionat. Se pare, însă, că nu vor avea loc alegeri anticipate!

Gutau cu animalele

Marţi dimineaţă, primarul Mircia Gutău, alături de viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu şi de conducerea DADP, a avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de protecţie a animalelor cu scopul găsirii unor modalităţi de eliminare a fenomenului câinilor fără stăpân din municipiu.

Golesti Blidari 5

În urma alegerilor locale din 5 iunie, în comuna Goleşti au fost aleşi 5 consilieri PNL, 4 de la PSD şi câte unul de la PMP şi ALDE. În data de 28 iunie ar fi trebuit să fie învestit Consiliul Local Goleşti, iar primarul ales, Dumitru Ropină, să depună jurământul. PSD-ul şi-a dat în petic şi nu a venit la prima convocare, fără un motiv anume, în realitate scopul fiind acela ca Ropină să nu depună atunci jurământul şi, astfel, să-i strice cheful programat pentru seara respectivei zile.

roesti

Printre primele localităţi unde s-au făcut învestirile noilor aleşi se numără şi comuna Roeşti, acolo unde PSD i PNL au scos câte 5 consilieri locali, iar unul este de la Partidul Socialist Român. Când toată lumea se aştepta ca socialistul Ile Scrieciu să încline balanţa...

Rotaru PAS 1

Într-o perioadă în care partidele prăfuite ale României capitaliste vin cu candidaţi care reprezintă grupuri de interese sau grupuri mafiote în administraţia publică, PARTIDUL SOCIALIST ROMÂN iese la luptă cu cel mai bun candidat posibil: Constantin ROTARU, preşedinte şi lider naţional al socialiştilor români.

Apavil Taxe Impozite 2014

Intrucat, in mai multe randuri, contribuabili din municipiu au sesizat faptul ca principalele modificari pe anul 2016 privind taxele si impozitele locale de la nivelul municipiului Ramnicu Valcea nu au fost explicate si promovate suficient, Directia Economico-Financiara din cadrul Primariei municipiului a elaborat un Comunicat de presa cu detalii din acest domeniu, pe care vi-l prezentăm în continuare:

IMG 20160301 105107Directorul APIA, Pintea Adrian, a organizat o conferință de presă Marti, 1 Martie, pentru a discuta despre campania organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, campanie intitulată "Fii fermier activ. Depune cererea unică și poți obține sprijin financiar. APIA te așteaptă’’. 

 

 

''In anul 2016 intrăm în normalitate, în sensul că prin exercițiul financiar 2007-2014, toți fermierii vâlceni au fost învățați că pot depune cererile de plată incepând cu 1 martie. Anul trecut a existat un mic decalaj al depunerii acestor cereri, insa anul acesta am demarat deja campania de depunere a cererilor’’, susține directorul APIA. Campania se va finaliza anul acesta la data de 16 mai. Anul trecut, la nivelul judetului Valcea  20243 de fermieri au solicitat sprijin financiar.

Cererea unică de plată a fost o noutate pentru anul anterior. Aceasta a fost subdivizata in cererea unică de plata din sectorul vegetal și cel zootehnic.  Pentru a putea beneficia de ajutorul financiar al APIA, fermierii au următoarele obligații: Să fie inregistrați în Registrul unic de identificare al APIA, să depună o singură cerere de sprijin la centrul local sau județean APIA, să arate că sunt fermieri activi, să declare corect toate suprafețele și culturile și/sau efectivele de animale și să identifice și să delimiteze corect fiecare parcelă agricolă exploatată. De asemenea, fermierul este obligat să se prezinte  pentru clarificări la APIA cu documentele solicitate, dacă este necesar. Se impune și respectarea normelor de ecoconditionalitate (GAEC și SMR) pe toată suprafața fermei. În caz contrar, fermierul riscă reducerea plăților din partea APIA. Un alt punct extrem de important este permiterea efectuării de controale de către inspectorii Agentiei de Plăți sau de către alte organisme abilitate. În caz contrar, fermierul poate fi exclus de la plată.

 

Adrian Pintea susține că a fost placut surprins de faptul ca fermierii vâlceni au inceput deja să se prezinte la nivelul centrelor locale pentru a-și depune cererile pentru ajutorul financiar. "Până în prezent, am programat fermierii care au până în 10 hectare. Din nefericire, un procent foarte ridicat se încadrează în aceste limite. Ca și condiții de elegibilitate în sectorul vegetal și zootehnic, schemele aplicate în campania 2016 se împart în schema de plată unică pe suprafață (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, plata pentru tinerii fermieri, pentru micii fermieri și ajutoarele naționale tranzitorii (ANT).", menționează directorul executiv al APIA.  

 

La conferința de presă a fost prezent și directorul adjunct al APIA, Constantin Turcescu care a atenționat fermierii privitor la posibilele inconsistențe ale cererilor de finanțare. "Pe anul 2015 au fost inspectați 105 fermieri. Nu s-au observat diferențe majore și nici nu am întalnit probleme mari. Controlul se face la birou dupa care urmează controlul pe teren.'' Inspectorii APIA Vâlcea au reușit, de asemenea să ajute la controlul fermierilor și în alte județe precum Mehedinti, Cluj, Hunedoara și Mureș. În total, pe anul trecut, 240 de fermieri au fost verificati de către angajații APIA Vâlcea din 734.

Comentarii (0) Accesări: 1003

Dutu Babeni

În urmă cu aproximativ un an, socialiştii din Băbeni erau primii din România care anunţaseră desemnarea unui candidat la funcţia de primar, în persoana unui veterinar din localitate. Presiunile politice făcute de liberali împotriva acestuia l-au determinat să se retragă din politică şi, prin urmare, PSR Băbeni a căutat un alt candidat.

Întrucât la Băbeni este una din cele mai puternice organizaţii a Partidului Socialist Român din judeţul Vâlcea, noul candidat a fost repede găsit în persoana lui Ilie (Marinel) DUŢU. Acesta a fost validat drept candidat de către Biroul Executiv al PSR Vâlcea şi a declarat că priorităţile sale pentru Băbeni sunt: 1. finalizarea extinderii reţelelor de apă, gaze şi canalizare pentru toate gospodăriile din Băbeni; 2. modernizarea străzii Calea lui Traian de la intrarea în Băbeni până la ieşire, cu trotuare, pistă de biciclete, iluminat public, rigole de captare a apelor pluviale, poduri şi podeţe; 3. construirea variantei ocolitoare a oraşului Băbeni pentru maşinile mari şi pentru traficul intens, de la intrarea dinspre Tătărani până la Valea Mare, intersecţie cu Halta Slăviteşti, în amblele capete urmând a se face sensuri giratorii, iar la jumătatea traseului o intrare spre centrul oraşului din această şosea ocolitoare; 4. atragerea de investitori pentru crearea a peste 500 noi locuri de muncă în Băbeni.

În prezent, Ilie Marinel DUŢU pregăteşte, împreună cu preşedintele organizaţiei Băbeni, domnul Stan Mirea, desemnarea echipei de consilieri locali din partea Partidului Socialist Român şi strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor.

Comentarii (0) Accesări: 2486

Stiri ValceaSport

Iulian Bituca: ”Sperăm ca Dolniceanu să obţină titlul olimpic!”
Antrenorul cu care Tiberiu Dolniceanu a inceput scrima la CSM Iasi, Iulian Bituca, a spus la Sport Total FM, in emisiunea ”Trafic Sport”, realizata de Horatiu Sima, ca scrima va aduce Romaniei minim trei medalii la Jocurile Olimipce de la Rio.
Mai mult...
„Cupa Mărţişorului”, la fotbal şi handbal, în sala de sport a Colegiului Energetic
       In zilele de 16 si 17 martie 2016, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Valcea, a organizat „Cupa Martisorului”, la fotbal si handbal, in sala de sport a Colegiului Energetic Ramnicu Valcea.      
Mai mult...
CS Şirineasa a trecut pe primul loc în Superliga lui Pintilie
În urma rezultatelor înregistrate în prima etapă a returului din Superliga de fotbal Vâlcea, pe primul loc a trecut AS Şirineasa, ca urmare a egalului dintre FC Băbeni şi Cozia Călimăneşti, coroborat cu eşecul echipei Minerul Ocnele Mari pe propriul teren.
Mai mult...
Posada – Flacăra, primul meci al anului în Superliga lui Pintilie, etapa nr. 18:
Returul în Superliga lui Pintilie organizată de AJF Vâlcea a început cu meciul Posada Perişani – Flacăra Horezu.
Mai mult...
HCM Rm. Vâlcea – Măgura Cisnădie 37-23. Scorul spune totul!
Handbalistele de la HCM Rm. Vâlcea aveau obligaţia să spele ruşinea din tur când au pierdut meciul cu Măgura Cisnădie, scor 31-27.
Mai mult...
Adrian MUTU a debutat ca antrenor şi a dus ASA Tg. Mureş în play-off
ASA Târgu Mureş ar fi învins inutil dacă nu era rezultatul de la Piteşti dintre Steaua şi CSMS Iaşi. Ardelenii au trecut de FC Botoşani cu scorul de 1-0, iar cel mai important aspect al jocului a fost cel legat de atitudinea lui Adrian Mutu.
Mai mult...
AJF a decis: Superliga reîncepe pe 4 martie!
Comitetul Executiv al AJF Vâlcea a decis ca reluarea meciurilor la Superliga de fotbal judeţean să se facă pe 4 martie când este programat meciul POSADA Perişani – Flacăra Horezu.
Mai mult...
Gata cu fotbalul pe banii statului! Pandurii Târgu Jiu rămâne fără finanţare de la CNLO
Echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu a ajuns să reziste ani buni în Liga I, chiar şi atunci când ar fi trebuit să retrogradeze, şi ca urmare a conturilor pline pe care le-a avut.
Mai mult...

Site-uri partenere

pos

baner socialistul

Anunturi Gratuite AdMart.ro

Pompa servodirectie Alfa Romeo 155,165,166
Vând Pompa servodirectie Alfa Romeo 155,165,166 reconditionata, kit nou, garantie 1 an. Produs vân
Mai mult...
Pompa servodirectie  Audi A4
Vând Pompa servodirectie Audi A4 reconditionata, kit nou, garantie 1 an. Produs vândut cu piesa ve
Mai mult...
Pompa servodirectie Audi A2 (TRW)
Vând Pompa Servodirectie Audi A2 (TRW) reconditionata, kit nou, garantie 1 an. Produs vândut cu pi
Mai mult...
Pompa servodirectie Audi A6
Vând Pompa servodirectie Audi A6 reconditionata, kit nou, garantie 1 an. Produs vândut cu piesa ve
Mai mult...
Pompa servodirectie BMW seria 5
Vând Pompa servodirectie BMW seria 5 reconditionata, kit nou, garantie 1 an. Produs vândut cu pies
Mai mult...

Cele mai citite articole

Facebook

Vizitatori online

Avem 86 vizitatori și nici un membru online